Hogyan tudok segíteni?

Hisztaminintolerancia kezelés?

Olvasgatsz az interneten a hisztaminózisról, de nehezen érthető?

Próbálsz magad utánajárni, mi okozhatja a tüneteidet?

Fogalmad sincs, mit kellene tenned vagy enned?

Elképzelésed sincs, hogy mi lenne a legjobb megoldás számodra?

Pontosan tudom, hogy mit érzel, mi jár a fejedben, milyen az, amikor a környezeted azt hiszi, meghibbantál, mert csak beképzeled, hogy rosszul vagy. Tudom, milyen, amikor fogalmad sincs, mit főzz, és emiatt a konyha rabja vagy…

Emlékszem, volt, amikor napokig bújtam az internetet egy jó B-vitamin miatt, mert azt tudtam ugyan, hogy mit kellene szednem – hiszen leírták több oldalon is –, csak a leírásnak megfelelő készítmény nem volt sehol kapható. Étkezési naplót vezettem, amelyben valahogy nem akart összeállni a kép, de persze azt sem tudtam, hogy mit kellene egyáltalán felírnom, ha pontosan látni akarom, mi okoz tünetet. Ide-oda kapkodtam, mert fogalmam sem volt, mit kellene tennem. 

👉 Étkezési napló vezetése,

👉 életem első vitaminjainak beszerzése,

👉 antihisztamin szedése, 

👉 kivizsgálások,

👉 állandó főzés,

👉 új rendszer a konyhában…

🧐 Mindezek mellett próbáltam megtudni, hogy mit tehetek a bélgyulladás ellen, mit csináljak a viszkető foltjaimmal, mit tudnék bevetni a gyakori hányinger ellen, mit csináljak a diszbiózisommal, vagy mikor lesz már végre vége az állandó fejfájásnak. Orvostól orvosig jártam a panaszaimmal, mindenhol ajánlottak valamilyen „megoldást” a tüneteimre: kortizonkrémet a bőrömre, amitriptilint a fejfájásra, Normixot a diszbiózisra, és így tovább. Amint bármelyiket abbahagytam, a tünetek visszatértek. Magamra maradtam, hogy valahogy kiutat találjak a gyógyszertengerből és a tünetekből. Leterhelt voltam a sok változástól, és még véletlenül sem láttam a fényt az alagút végén. 

 

Rengeteget olvastam, figyeltem, előadásokat hallgattam, biohackereket néztem a YouTube-on, hogy milyen szépek, erősek és – amit a leginkább irigyeltem – egészségesek. Arra gondoltam, hogy kipróbálom ezeket a technikákat, hátha nekem is segíthet egészségessé válnom. Tulajdonképpen így találtam meg a kiutat, ezért hangoztatom mindig, hogy önmagában a hisztaminszegény diéta senkit nem gyógyít meg. El sem tudod képzelni, a diétán kívül még mennyi mindent kell tenned azért, hogy ne kelljen folyton a rosszullétektől tartanod! 

 

Ha sikerül változtatnod, újra szabad leszel!

 A hisztamin.info egyedülálló módon szeretné segíteni azokat is, akiknek az anyagi lehetőségeik korlátozottak, és nem engedhetnek meg maguknak borsos árú személyes konzultációkat vagy drága laborvizsgálatokat, de szeretnének tenni magukért, és ezért hajlandóak tanulni, olvasni, tájékozódni.

És most nézzük miként:

A hisztamin.info oldalon és a Hisztamininfo podcastban minden információt megtalálsz ahhoz, hogy igaz, nagy erőfeszítések árán, de megtaláld magad is a kiutat a labirintusból. Emellé azonban nem tartozik semmilyen támogatás, mert az időm sajnos nem engedi, hogy az egyéni megkeresésekre egyesével válaszoljak. Ez elvenné az időt attól, hogy újabb cikkek készüljenek, podcastok legyenek felvéve. De ezeken a csatornákon rengeteg információt találhattok jelenleg is, és mindez a jövőben csak tovább fog bővülni. Az Instagram-oldal vicces tartalmakkal, gyorsan alkalmazható tippekkel egészíti ki a weboldalt és a podcastot.

Itt nincs visszatartott információ a hisztaminózissal kapcsolatban, amit drága pénzért árulunk el neked, és a kirakós egy fontos, hiányzó darabja. Nincs ilyen, minden itt van a honlapon, a Podcast-ban és az Instagramon. Természetesen nem személyreszabottan, és itt kizárólag a hisztaminózis a téma. 

Amennyiben olyan útmutatásra van szükséged, amely kompakt rendszerbe foglalja az oldalon található információkat megfizethető áron, az egynapos workshopokat neked találták ki, amelyek hétvégi napokon kerülnek megrendezésre személyes és online formában is. E gyorstalpaló fejtágítók során egy nap alatt átadom Neked azokat a legfontosabb információkat, amelyekre szükséged van az induláshoz (vagy akár a folytatáshoz), és természetesen a felmerülő kérdéseidet is átbeszéljük. A workshopokkal kapcsolatban bővebb információt itt találsz!

Ha további támogatásra van szükséged, szeretnél a konkrét kérdéseidre is választ kapni, útmutatásra van szükséged, és más egészségügyi témákkal kapcsolatban is részletesen szeretnél tájékozódni, akkor tökéletes választás számodra a személyes konzultációs lehetőség, ahol segítek megkeresni azokat a területeket, ahonnan a hisztaminérzékenység eredhet. 

Milyen problémával fordulhatsz hozzám a személyes konzultációk alkalmával? Bővebben itt tájékozódhatsz…

A személyes konzultációt nem tartom a legjobb megoldásnak a hisztaminérzékenység leküzdésében, mert a probléma annyira szerteágazó, hogy egy szakember szinte kizárt, hogy egyedül meg tudja oldani a problémád. És aki mindenhez ért, az igazából semmihez sem ért… Emiatt nem a személyes konzultáció a szolgáltatásaink Ferrarija, hanem a Restart program, ugyanis egyetlen vérvétel vagy mikrobiom teszt sem fogja hosszútávon megoldani a problémáid… A megoldás a szokásaid megváltoztatásában rejlik. Amit a Restart 12 hete alatt megtanítunk neked nem tudom beleerőszakolni egy 90 perces konzultációba. 

Ha már mindent megpróbáltál, mindent elolvastál, ennek ellenére fogalmad sincs, merre indulj, akkor nincs más hátra, mint a Restart program.

12 héten keresztül fogjuk a kezed, a csoporton belül bármikor kérdezhetsz, és pár órán belül választ is kapsz. Minden héten egy, a hisztaminózis szempontjából fontos életterületet dolgozunk fel. A program végére pontos térkép lesz a kezedben, és nincs más feladatod, mint hogy használd. A program során átfogó képet kapsz arról, miként lehetsz újra egészséges, ráadásul mindezt 12 hét alatt. Az, ha magadnak kell mindennek utánajárnod, rengeteg időt igényel, még akkor is, ha a weboldalon keresztül sok információra tehetsz szert, ráadásul a Restartban található anyag 90%-a nincs fent az oldalon sem. Ezt az időt és energiát megspóroljuk Neked, és minden számodra fontos tudást rendszerezve adunk át, amelyet csak lépésről lépésre követned kell. Egy közösség része leszel, amelynek tagjai nagyon hasonló problémákkal és tünetekkel küzdenek nap mint nap. A közösség támogató ereje segít, hogy könnyebben menjen a változtatás, és hogy semmiképp se add fel. 

Élő videók során beszéljük meg a hosszabb kifejtést igénylő kérdéseket is, és átültetjük a gyakorlatba az elhangzottakat.

A program során pszichológus, táplálkozási szakember, gyógytornász–manuálterapeuta és egy természetgyógyász kísér az utadon.  Ettől komplexebb felfogásban nem lehet kezelni a hisztaminintoleranciát.

Remélem, hogy ebben a rendszerben mindenki megtalálja azokat a megoldásokat, amelyeket a legjobban tud alkalmazni a saját életében.

Mindenre van olcsó és méregdrága megoldás is. Sokszor az olcsó vagy akár ingyenes megoldásokkal is el tudjuk érni ugyanazt az eredményt, csak többet kell tennünk érte. A tapasztalatom azt mutatja, hogy ezek az igyekvések hosszú távon gyakran jobb eredménnyel járnak, mint a méregdrága laboreredményekre épülő, szintén méregdrága terápiák, amelyeknél hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy nincs szükség változtatásra csak beszedjük, amit kell és meggyógyulunk. Jó dolog a személyreszabott terápia, de ha hosszú távon nem változtatunk az életmódunkon, csupán kidobott pénz, mert fél év múlva pontosan ugyanaz lesz a bajunk, mint előtte volt.