fbpx
Köszönjük, ha megosztod!

A hisztaminos életmód 5 buktatója

Már egy jó ideje próbálkozol a hisztaminszegény életmódot beilleszteni a régi életedbe, de sehogyan sem megy? 

Szerintem te magad is tapasztaltad, hogy a diéta nem a végleges megoldás a problémáidra. Ma 5 olyan nehézséget szeretnék veled megosztani, amit senki sem tud elkerülni, ha bekerül a hisztaminos gépezetbe, emiatt jó velük előre számolni.  

Ebben a részben sorra vesszük a buktatókat, amire figyelned kell:

  1. Idő, szükséged lesz plusz időre
  2. Ne bízd el magad, ha már jobban vagy. Lehet és kell próbálkozni, de ne feszítsd túl a húrt az elején.
  3. Ne diétázd túl magad, mert elbukhatsz azon, hogy nem tudod tartani, és azon is, hogy lecsökken a DAO- és a HNMT enzim mennyisége még jobban.
  4. Tanuld meg kezelni a szorongásod, és törekedj a stresszcsökkentésre. Ha nem megy, mihamarabb keress külső segítséget is. 
  5. Nem elég diétázni! Sokkal többre lesz szükséged. A hisztaminintolerancia egy tipikus rossz életmód következményeként kialakuló betegség, úgy mint az inzulinrezisztencia vagy a magas vérnyomás is. Nem, nem, nem fogjuk a genetikára akkor sem, ha már a nagymama, és az ükszülő is hisztaminérzékeny volt. 

 

Hisztaminszegény élelmiszereket keresel, amivel megkönnyítheted a mindennapjaid? Akkor nézz szét a webáruházunkban is  https://hisztaminmentes.hu

Kövess az Instagramon is további hisztaminos kulisszatitkokért: https://www.instagram.com/hisztamininfo/

A Podcast részeit hallgathatod és követheted a Spotify-on, iTunes-on és a Google Podcast-on is.

Megosztás:

Csilla Vagyok,

természetgyógyász és epigenetikai szakértő. Régóta nem hagy nyugodni, hogy mi okozza valójában a hisztaminérzékenységet és milyen megoldásokat lehet bevetni, ha valakinek élete során van „szerencséje” megtapasztalni a vele járó kellemetlen tüneteket. 

A hisztaminintolerancia egy gigantikus terület, ahol soha nem dőlhetünk hátra, hogy már mindent tudunk. Ezt igyekszem sohasem szem elől téveszteni és ennek megfelelően folyamatosan képzem magam, hogy neked a legfrissebb, kiemelkedő színvonalú tudásommal tudjak segíteni. 

Csilla