Csilla vagyok,

természetgyógyász

Fitoterapeuta, epigenetikai tanácsadó és, ha nem a három fiammal vívom a gyermeknevelés mindennapi csatáit, akkor hisztaminérzékenyeknek segítek visszaadni a reményt, hogy van kiút. 

Csilla vagyok,

természetgyógyász

Fitoterapeuta, epigenetikai tanácsadó és, ha nem a három fiammal vívom a gyermeknevelés mindennapi csatáit, akkor hisztaminérzékenyeknek segítek visszaadni a reményt, hogy van kiút. 

mire számíthatsz nálam

Mindig hiteles, tanulmányokkal alátámasztott információkat igyekszem megosztani a saját tapasztalataimmal ötvözve.

Nem árulok zsákbamacskát, nálam sincs csodaszer, de meg tudom tanítani neked is, hogyan lehetsz tünetmentes.

őszinteség

Szeretem az egyenes kommunikációt, ha egy szolgáltatásunk nem neked való nem fogok hazudni, hogy ez márpedig megvált minden szenvedésedtől.

Nem ígérünk személyreszabott segítséget, ha ugyanazt a paksamétát nyomjuk a kezedbe, amit bárki másnak.

Inkább hívunk, hogy gyere és csináljuk csoportban kedvezőbb áron!

minőség​

A minőség különösen fontos számomra. Biztos lehetsz benne, ha nálam vásárolsz valamit a tudásom legjavát mindig a lehető legmagasabb minőségben fogod kapni. Legyen az ebook, workshop, akár egy teljes program.

Mindig igyekszem minőségi anyagokat biztosítani a résztvevőknek, akkor is, ha az épp ingyenes.  

saját tapasztalat​

Én sosem fogom neked azt tanácsolni, hogy ne foglalkozz a hisztaminintoleranciáddal, akkor is be kell szedni ezt vagy azt. Akkor is enned kell májat, ha nem bírod.

Én pontosan tudom milyen állapot az, amikor a D-vitamint is csak úgy tudod szedni, hogy cseppenként kell lassan bevezetni. Amire “elvileg” senki nem reagál…

az egészség mindenkié​

Az egészség mindenki számára elérhető kell, hogy legyen anyagi helyzettől függetlenül. 

De álszent sem akarok lenni, egy vállalkozás mindig profitot kell, hogy termeljen, különben csak egy nagyon költséges hobbi.

Ezért kínálunk különböző árfekvésű szolgáltatásokat az ingyenestől a prémium, magasabb árfekvésű programig.​

Az én sztorim...

2013
Kezdetek

2013-ban többhétnyi antibiotikum-szedést – penicillin, nitrofurantoin és a végén fluorokinolon volt a menü egy ragaszkodó hólyaghurut miatt – követően kezdődtek a rosszullétek. Hirtelen fogytam 10 kg-t, szinte mindentől hányingerem volt. A bőröm foltokban teljesen kiszáradt, a hajam erősen hullott, sokszor szédültem. Az étkezéseket követően szapora volt a szívverésem és alacsony a vérnyomásom. Egy idő után már enni sem nagyon mertem, aminek következtében 47 kg-ra fogytam a 172 cm-es magasságom mellé.

2014
Diagnózis

2014 óta van hisztaminózisom, legalábbis azóta hivatalosan. Az első diagnózist a háziorvosom állította fel, majd utalt tovább Bécsbe a Floridsdorfer Allergie Zentrumba, ahol a kezelőorvosom univ. prof. dr. Reinhart Jarisch volt. 

Kiderült, hogy tojásfehérje-allergiám van, krónikus vékony- és vastagbélgyulladásom, fruktózintoleranciám meg természetesen egy sor más intoleranciám is: például zabra, mandulára és tehéntejre. Elkeserített, hogy Balaicza Erika doktornő honlapján kívül semmilyen használható információt nem találtam magyar nyelven a hisztaminózissal kapcsolatban – így arra gondoltam, hogy másnak nagy segítség lehet, ha lefordítom a külföldi oldalak által írt cikkeket.

Azért indítottam el a Hisztamininfo oldalt, mert angol vagy német nyelven lényegesen több információ érhető el a hisztaminózisról, mint magyarul. Az évek alatt sokszor szembesültem azzal, amikor orvosi segítséget kértem, hogy vagy kinevettek, mondván, ilyen betegség nincs is, vagy jobb esetben egyszerűen elfogadta a kezelőorvos, hogy van ilyen betegség, de fogalma sem volt róla, mi ez.

Ezért is tűztem ki célul, hogy minél szélesebb körben ismertessem meg a hisztaminnal összefüggésbe hozható tünetegyüttest.

2015
Gyógyulás

2015-re sokkal jobban lettem, ismét felszedtem a leadott 10 kg-t. Terhes lettem, babáztam, dolgoztam, valahogy nem foglalkoztam a hisztaminüggyel, másra koncentráltam egészen addig, amíg a harmadik terhességem után nem lettem ismét borzasztóan rosszul. Sokkal rosszabbul, mint előtte valaha.

2018
Mélyrepülés

2018-ra egyre többen kezdték követni a blogot, én pedig iszonyatosan pocsékul voltam a harmadik terhességet követően, ez motivált arra, hogy folytassam, mert segíteni szerettem volna magamon és másokon is. Nem kifejezetten hisztaminos panaszaim voltak, a stressz okozta a problémáim nagy részét, amelyből néha most sem könnyű megtalálnom a kiutat. Úgy döntöttem, hogy továbbírom a cikkeket, és szerettem volna, hogy szebb formát öltsön az eddigi munkám, így lassan átkerültek az írásaim egy igényesebb környezetbe, egy új oldalra, és egyre csak növekedett az olvasók száma. Az életembe pedig megérkezett egy teljesen új hobbi, a biohacking. Már nem azért diétáztam, hogy túléljem a napjaim, hanem azért, mert én is superhuman szerettem volna lenni. 

2019
Elhatározás

2019-re már jól voltam, végre kiszabadultam a házifogságból is, amit a pánikbetegség kényszerített rám. Tovább érlelődött bennem, miként tudnék hatékonyabban segíteni a követőimnek, nektek, akikkel hasonló nehézségekkel küzdünk ennek az érzékenységnek köszönhetően, így született meg 2021. januárban az első Restart program, a „prototípus”, amely még egy kicsit fejetlen és szervezetlen volt. Rendszeresen akadtak technikai problémák, de nem adtam fel, és a visszajelzéseiteknek hála folyamatosan tudtam fejleszteni rajta. 

2021
Tanulás, tanulás, tanulás...

Miután végleg eldöntöttem, hogy ez az én utam elvégeztem a természetgyógyász- és a fitoterapeuta-képzést. Szintén ebben az évben elkezdtem egy távoktatásos képzést Németországban a Die Deutsche Gesellschaft für Naturstoffmedizin, funktionelle Medizin und Epigenetik (DGName) szervezésében epigenetikai/genetikai irányultsággal.

A legizgalmasabb terület számomra az epigenetikai faktorok hatása az emberi genomra és a neurotranszmitterek hatásmechanizmusai, most már nem csak kimondottan a hisztamin ezek közül.

Az egyes genetikai polimorfizmusok hatása az emberi szervezet működésére sokkal összetettebb, mint egy számítógép által kiköpött genetikai elemzés, aminek majd a Googleben utánajárunk. Mindenkit óva intenék ettől, és attól is, hogy Facebook csoportokban “elemeztesse” ezeket genetikai riportokat, mert ez komoly veszélyeket is rejtegethet, ha egy-egy gént ragadunk csak ki. 

2021 óta segítek hisztaminérzékenyeknek megtalálni az utat egy könnyen élhető, tünetmentes élethez. 

Szélmalomharc...

Lassan 10 éve mindennap szembesülök vele, hogy még mindig a sötét középkorban élünk, ami a hisztaminintoleranciát illeti… Orvosok, akik tagadják a létezését, arra hivatkozva, hogy nem lehet valaki intoleráns a test önmaga által termelt anyagára… De jódallergia az létezik… Allergia egy anyagra, ami minden esetben megtalálható a szervezetünkben, sőt működni sem tudnánk nélküle. 

Nem telik el úgy nap, hogy ne olvasnék valami borzasztó rossz “jótanácsot” a Social Media felületeken. Hisztaminérzékenyként tilos multivitamint szedni, gyógynövényeket használni, piros élelmiszereket enni. A hisztaminintolerancia gyógyíthatatlan betegség vagy még jobb, csak vegán étkezéssel lehet kigyógyulni. 

Webáruházak, akik megpróbálnak két elolvasott cikk után a piaci rést felismerve profitot termelni és búzasikért meg durumlisztből készült tésztát próbálnak eladni hisztaminszegény élemiszerként. És biztos vagyok benne, hogy valaki ezt el is hiszi…

Én pedig sokszor nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek. 

Megpróbálok nem tudomást venni ezekről. Átlépni, túlélni és csinálni tovább a dolgomat. Segíteni, hogy hiteles információkhoz juss. 

Miben tudok segíteni?

hisztamin

Természetesen elsősorban hisztaminózisban, amelyet nem kizárólag táplálkozásterápiával igyekszem javítani. Tehát nem csak a hisztaminszegény étkezés, amit be kell tartanod egy ideig, ha velem szeretnél gyógyulni! 

Mellettem igazi hisztaminhackerré válhatsz, mert nem kizárólag diétázunk és diszbiózist kezelünk. 

szorongás

A genetika mellett a másik különösen kedves terület számomra az idegrendszer “kémiája”.

A neurotranszmitterek meta-bolizmusának vizsgálatával, majd egyensúlyuk célzott visszaállításával a legragaszkodóbb pánikbetegségnél vagy depressziónál is gyorsabban érhető el javulás, mint kizárólag pszichoterápiával. 

mikrobiom

Mivel a hisztaminózis az esetek nagy részében együtt jár diszbiózissal vagy SIBO-val a bélrendszer egészsége és diszfunkciói is kedvelt és alaposan ismert területem, ebben is fordulhatsz hozzám bizalommal.

Bőven van tapasztalatom olyan esetekkel, amikor az általános oregánó-kakukkfű-grapefruitmag kivonatokra túlérzékenység jelentkezik.

hogyan tudsz velem dolgozni?

Ha kezdő vagy és teljesen elveszett, akkor a legjobban a Hisztaminkalauzunkkal jársz! Több órányi egyéni konzultációt spórolsz meg vele és több hónapnyi kutatást az interneten. 

A másik lehetőség, hogy csatlakozol hozzánk az előfizetéses Hisztaminhack programba. Jelenleg ez az egyetlen lehetőség, ha velem szeretnél dolgozni az EGÉSZ ségeden. Leghamarabb 2023 tavasszal tudsz a csoporthoz csatlakozni. Óriási lesz, megígérem. Minden várakozásodat felül fogja múlni az az érték, amit kapsz, mert nem csak elmondom mit kell tenned, hanem meg is tanítom.

Hisztaminhack

Havi előfizetéses program

A csoportunk jelenleg zárva van! Iratkozz fel a várólistánkra és értesítünk, amint megnyitjuk a csoportot ismét.