fbpx

Hisztamin intolerancia okai és kapcsolódó betegségek

A hisztamin intolerancia megoldásának sikeressége az okok feltérképezésében rejlik. Ha tudjuk milyen alapbetegségeink vannak a hisztaminérzékenység mellett, milyen életmódbeli hibákat vétünk, amire eddig nem is gondoltunk volna és ezeket elkezdjük kezelni és korrigálni, újra tünetmentes életet lehet élni a betegség ellenére is.

pajzsmirigy hisztamin intoleranica

Hisztamin intolerancia és pajzsmirigy betegségek kapcsolata

A hisztamin intoleránsok között szembetűnően gyakori a pajzsmirigybetegek aránya, pedig a „normál” populáció tagjai között is elképesztő méreteket ölt. A véletlen műve lenne, hogy hisztaminózis esetén még ettől is többször találkozhatunk vele? Gyere és olvasd el! A cikkben tisztázom a hisztamin intolerancia és pajzsmirigy betegségek kapcsolatát.

Tovább olvasom »

Szorongás, pánikbetegség

Hirtelen jelentkező heves szívdobogás, a végtagok bizsergése, szorító mellkasi érzés, verejtékezés, remegés, hányinger és nem utolsó sorban leírhatatlan mértékű félelem a haláltól, a jövőtől és attól, hogy mikor jön a következő rosszullét. Félelem a félelemtől…

Tovább olvasom »
migrén hisztamin

Hisztamin fejfájás

A hisztamin intoleranciát sokszor összefüggésbe hozzák mind a tenziós típusú fejfájással, mind a migrénnel. De vajon valóban igaz, hogy némi hisztaminban gazdag étel képes olyan migrént okozni, hogy az ember a toaletten lógva az életéért könyörög? A cikkben utána járok a „hisztamin típusú fejfájásnak”.

Tovább olvasom »
ösztrogéndominancia hisztamin

Hisztamin intolerancia és ösztrogén kapcsolata

A hormonháztartás egyensúlyának felborulása szintén okozhat hisztaminproblémákat, vagy rossz irányba befolyásolhatja a hisztamin-anyagcserét. A legnagyobb szerepet feltehetően az ösztrogén, és ezen belül is az ösztradiol játszik. A cikkben megvizsgálom a hisztamin intolerancia és ösztrogén kapcsolatát. Tarts velem!

Tovább olvasom »

Fruktóz intolerancia, fruktóz malabszorpció

A fruktóz felszívódási zavar napjainkban az egyik leggyakoribb, anyagcserét érintő betegség. A statisztikák szerint állítólag minden 3. nyugat-európai ember küzd kisebb-nagyobb mértékű fruktóz intoleranciával, malabszorpcióval. Hisztamin intolerancia esetén is az egyik leggyakrabban előforduló társuló intolerancia.

Tovább olvasom »