fbpx

Személyes konzultáció

Milyen problémával fordulhatsz hozzám?

Jelenleg időpontfoglalás nem lehetséges!

→ Természetgyógyász-fitoterapeutaként az elsődleges célom, hogy az általam jól ismert betegségek konvencionális orvosi terápiáját természetes komplementer módszerekkel kiegészítsem. 

→ Németországban a Deutsche Gesellschaft für Naturstoffmedizin, funktionelle Medizin und Epigenetik (DGName) által szervezett Epigenetikai tanácsadó képzésen szakképesítést szereztem, ezáltal az otthon is elvégezhető genetikai tesztek kiértékelésében tudok a segítségedre lenni.

→ Az epigenetikai tanácsadó szakképzés szerves részeként a neurotranszmitterek egyensúlya (hisztamin, szerotonin, dopamin, adrenalin stb.) kiemelt szerepet kapott, emiatt ezen a területen különösen otthon érzem magam. A szorongásos zavarok hátterében az agy kémiája is kulcsfontosságú szerepet játszik az érzelmi reakcióink, a negatív gondolkodásmódunk és traumáink mellett. 

→ Hisztaminózis esetén az esetek nagy részében a mikrobiom egyensúlyának felborulása is tapasztalható, emiatt ez a terület, amelyet alaposan ismerek és amelyben segítséget tudok nyújtani. Hisztaminintolerancia esetén fontos, hogy általában azok a módszerek amelyeket a legtöbben ajánlanak a mikrobiom és metabolom egyensúlyának visszaállítására, esetünkben komoly tüneteket okozhatnak megfelelő védelem nélkül. 

A fentiekhez kicsit bővebben, hogy könnyebben tudj dönteni, szeretnél-e velem az egészség útjára lépni

Természetgyógyászat-fitoterápia
  • Magyarországon államilag elismert képzésen kizárólag a természetgyógyász, majd szakterületként a fitoterápia képzésen vettem részt. Ez azt jelenti, hogy idehaza nem diagnosztizálhatok és kizárólag komplementer terápiát javasolhatok, természetes alternatívákat alkalmazva. 

Ha szeretnéd az eddigi leleteid átfogó elemzését és másodvéleményt kérni, hogy miként keveredj ki a hisztaminérzékenységedből természetes megoldásokkal, akkor válaszd ezt a lehetőséget. Egy első és konzultáció keretében átbeszéljük, hogy mely területen kellene a hisztaminózisod okát keresni. 

Időtartam: ca. 120 perc
Ára: 25.000,-

Epigenetika – genetikai elemzés

Ha ezzel kapcsolatban fordulsz hozzám, akkor arra számíthatsz, hogy végighaladunk az elkészült genetikai elemzéseden (önállóan kell megcsináltatni), és megbeszéljük azokat a problémás pontokat amelyekre a jövőben feltétlenül hangsúlyt kell fektetned ahhoz, hogy testileg és lelkileg is minél tovább egészséges maradj. Megbeszéljük a lehetséges étrendkiegészítők alkalmazását, mennyiségét a te genetikádra szabva. Sajnos sokszor tapasztalom, hogy Facebook csoportokban elemzegetik a tagok egymásnak a genetikai tesztjeitek és tanácsot osztogatnak, hogy kinek mit kellene szedni. Ez egy borzasztóan éles kétélű fegyver, ugyanis a snp-ket nem egyesével értelmezzük, hanem egyes ciklusokon belül kontextusba helyezve értékeljük ki, hogy egy MTHFR pontmutáció valóban rossz metilációt okoz-e. És ez csak egy példa az ezer variációból, amiket látni szoktam. Ezen túl a genetikai eredményt összevetjük más labordiagnosztikai eredményekkel is, mert ami nekem problémát okoz neked nem biztos. Nem kezelünk genetikai elemzést! 

Időtartam: ca. 120 perc
Ára: 35000,- 

Miért kerül ennyibe a kiértékelés? 

A kiértékelésnek része az elmúlt időben készült laborleleteid összevetése a genetikai eredményeiddel, emiatt rengeteg háttérmunkát igényel. Én nem a Dirty Genes elolvasása után, és az interneten szörfölve szedtem össze a tudásomat a témában google fordítóval, hanem bő egy évet intenzíven tanultam érte, és a terület extrém gyors változásai miatt továbbra is folyamatosan részt veszek Németországban szakmai napokon, hétvégéken. 

Mikrobiom elemzés

Már elkészült mikrobiom teszt elemzéssel is megkereshetsz, mert sajnos az a tapasztalat, hogy kevés olyan tanácsadó akad, aki figyelembe veszi a hisztaminérzékenységet és, hogy ami működik másnál az hisztaminózis esetén sokszor nem. Nem, nem te vagy a hülye, hanem a mi esetünkben egy kicsit máshogy működik az irtás, mivel a szervezet már sokkal kisebb toxikus terhelésre is extrém módon reagál. 

Mikrobiom teszt, hisztaminspecifikus másodvélemény: 15.000,-
Időtartam: 30-45 perc 

Amennyiben a teszted a Medivere-nél készül és felhasználod a kedvezménykódomat a kosárnál AP36210, ez esetben a labor fizeti nekem a kielemzés árát. Így te kapsz 5% kedvezményt a Medivere-nél, és a kielemzést ingyen kapod tőlem. 
Időtartam: 30-45 perc

Neurotranszmitter metabolizmus

Szorongásos zavarok esetén a neurotranszmitterek egyensúlya sokszor teljesen felborul. Az egyik túl alacsony, míg a másik túl magas. Magyarországon azonban a klasszikus szerotonin, dopamin, GABA vérben mérhető mennyiségén túl mást nem tudunk ellenőrizni. Egyes külföldi laborok azonban lehetővé teszik, hogy a neurotranszmitter metabolizmus nagyrészét feltérképezzük a kiindulási aminosavaktól kezdve a szubsztrátokon keresztül a semlegesített végtermékekig. 

A teszteknek különösen borsos ára van, mert közelítenek a 300€-hoz, viszont egyes esetekben nem túlzás azt mondani, hogy életmentő is lehet.(Saját tapasztalat, több évnyi viselkedésterápiát követően!)

A teszt tartalmaz hisztidint, hisztamin, és metil-hisztamint is, amellyel a hisztamin bontást is monitorozni tudjuk. Ha azt vesszük, hogy egy hisztamintesztet megspórolünk ezzel a kombinált teszttel, már nem is olyan drága.

Egy minta teszteredményt ezen a linken megtekinthetsz.

A tesztet megrendelni kizárólag rajtam keresztül tudod, nem szabadon elérhető. 

Időtartam: 90 perc
Ára: 25.000,- 

Kontroll

Kontroll időpontot akkor foglalj, ha már jártál nálam nálam és előzetesen egyeztettünk, hogy szükséged lesz bizonyos idő elteltével, vagy esetleg egy újabb teszteredmény miatt kontroll időpontot foglalnod. 

Időtartam: amennyire szükséged van
Ára: 10000,-/óra

Kontroll időpont esetén keress minket a lejjebb megadott telefonszámon vagy e-mail címen!

Miben NEM tudok segíteni?

  • Nem területem az inzulinrezisztencia, a pajzsmirigybetegségek, krónikus fertőzések, súlyosabb emésztési zavarok és bélrendszert érintő megbetegedések. Ezekben az esetekben ne kérj hozzám időpontot csak akkor, ha már egy kezelőorvos vagy más terapeuta segítségét igénybe vetted, vagy tervben van, hogy igénybe veszed. 
  • Nem vállalok rosszindulatú daganatos megbetegedés esetén genetikai elemzést, tanácsadást. 
  • Nálam nincs biorezonancia, Schüssler-só, homeopátia és más alternatív kezelési lehetőségek. Elsősorban a laborleleteidből, a tüneteidből és az orvosaid által felállított diagnózisokból állítom össze az általam jónak vélt kiegészítő, egészségmegőrző terápiát. 
  • Nem vagyok táplálkozási szakértő, dietetikus vagy bárki, aki étrendek írásával foglalkozik. 

Ha táplálkozási szakembert keresel, aki hisztaminérzékenységben kiismeri magát Zsiros Bernadettet ajánlom. Őt az alábbi kontaktok egyikén keresheted fel. https://mentesutakon.com/contact/

Jó, ha tudod…

– Nem foglak tudni étrendkiegészítőkkel meggyógyítani.

– Én nem tudok változtatni helyetted. Nem tudom helyetted megtenni a szükséges lépéseket, amelyek sokszor nagy erőfeszítéseket kívánnak.

– Nincs nálam csodabogyó, vagy varázsital. Biztos vagyok benne, hogy tudok neked segíteni, de csak akkor ha te legalább annyira akarod, mint én. 

– A konzultáció után fenekestől felborul az életed, ami lehet, hogy fájni fog. 

– A konzultációkat előre utalással vagy OTP Simplepay-el bankkártyával fizetheted előre a foglaláskor. Az időpontod a konzultációt előtt 48 órával lemondhatod és visszafizetjük a teljes árat. A 48 órán belüli lemondásokért 5000 ft sztornódíjat számítunk fel (minden szolgáltatás esetén egységesen), az efölötti részt visszautaljuk a bankszámládra.