fbpx

Hisztamin szegény diéta

A hisztamin szegény diéta minden csak nem egyhangú! Misszióm, hogy a hozzám fordulók hisztamin diéta mintaétrendek segítségével maguk is megbizonyodhassanak arról, hogy az élet így is lehet teljes, és nem kell lemondani semmiről, csak egy kis kreativitásra van szükség. A hisztamin intolerancia diétája is lehet gasztronómiai élmény!

Tejtermékek hisztamin tartalma

Amikor valaki belekezd egy diétába, ösztönösen megpróbálja az addig fogyasztott, megszokott ételeket helyettesíteni. Az egyik nagy élelmiszercsoport, amelyet hiányolni fogsz a mindennapi étkezésből, az a tejtermék. Nálam sem volt ez másképp a kezdetek kezdetén. A cikkben segítek eligazodni a különböző tejtermékek hisztamin tartalmával kapcsolatban. Milyen tejterméket ehet a hisztamin érzékeny beteg?

Tovább olvasom »
hisztamin belsőségek

Húsok, halak, belsőségek hisztamin tartalma

A hisztaminszegény diéta meglehetősen bonyolultnak tűnik elsőre. Sajnos sok buktatója van, amelyet általában csak a saját kárunkon tapasztalunk meg. A kezdetek kezdetén egyszerűen nem lehet mindenre odafigyelni. Aki előtte (ab)normális nyugati koszton nevelkedett, mint én is, azoknak első hallásra ijesztő a végeláthatatlan lista. A cikkben tisztázzuk a legnépszerűbb húsok, halak és belsőségek hisztamin tartalmát.

Tovább olvasom »

Mennyire legyen friss?

Sok élelmiszert nem lehet egyszerűen tolerálható vagy nem tolerálható kategóriába sorolni. Vannak olyanok, amik bizonyos körülmények között elfogadhatóak, bizonyos körülmények között pedig abszolút nem. Ezért is tartozik a hisztaminintolerancia a legbonyolultabb élelmiszer-intoleranciák közé.

Tovább olvasom »

Hisztamin táblázat

A hisztamin táblázat nem életbiztosítás. Ezt értsd úgy, hogy lehetsz a 0-ás kódú ételektől is rosszul vagy akár egy 2-estől egyáltalán nem. Nagyrészt magadnak kell kitapasztalni mi működik nálad, és mi az ami nem. A táblázat mankóként használandó, de ne vedd készpénznek! Görgess lejjebb és töltsd le ingyen a hisztamin intolerancia táblázatomat, amit akár kinyomtatva a konyhádba is kifüggeszthetsz.

Tovább olvasom »
hisztamin diéta

Hisztamin diéta: így csináld!

A hisztamin szegény diéta követése önmagában nem gyógyít meg senkit, viszont nagyon hasznos eszköz, hogy mihamarabb javuljon az állapotod. Az első időszakban tulajdonképpen nélkülözhetetlen ahhoz, hogy mihamarabb csillapodjanak a hisztamin okozta tünetek. De mire érdemes odafigyelni? A cikkben bemutatom a hisztamin diéta alapjait.

Tovább olvasom »